• 0
    Az Ön kosara
    A kosár üres.

HOGYAN HATÁROZZUK MEG A KANDALLÓ PÁRKÁNYÁNAK MÉRETÉT ESZTÉTIKAI SZEMPONTBÓL?

Megjelenés dátuma:
HOGYAN HATÁROZZUK MEG A KANDALLÓ PÁRKÁNYÁNAK MÉRETÉT ESZTÉTIKAI SZEMPONTBÓL?

A kandallópárkány méretének meghatározása nem egy egzakt tudomány, de van néhány olyan szempont, melyet figyelembe vehetünk, ha szeretnénk megtartani a szoba harmonikus kinézetét. A túlméretezett párkány egy kis szobában zsúfolt hatást kelt, és kényelmetlenség érzését ébreszti. Ha a kandalló párkánya túl kicsi a szobához viszonyítva, a kandalló elveszíti dramatikus vizuális hatását. A párkány méretének meghatározásához a következő támpontokat vehetjük alapul:

 

A KANDALLÓ PÁRKÁNYÁNAK ANYAGA IS FONTOS!

Ha olyan párkányt szeretnénk választani, mely harmóniában lesz a szoba méretével, alakjával és teljes dizájnjával, fontos, hogy az anyagot is figyelembe vegyük. A burkolat kiválasztásakor számos anyag közül válogathatunk: márvány, mészkő, gránit, tégla, kő, kerámia stb. Fontos, hogy a párkány összhangban legyen a burkolattal is.

Mindig olyan anyagot válasszunk, amely illik a szobához. A fából készült kandallópárkány jelentősen gazdagítja a kandalló dizájnját és vizuálisan hangsúlyos. A kőből készült burkolatok nehezek, így viszonylag masszív hatást keltenek. A márvány sima, elegáns és letisztult.

 

MÉRETEZZÜNK!

A kandalló párkányának méretét illetően érdemes odafigyelni néhány alapszabályra. A kandallópárkány ne legyen szélesebb, mint a burkolat. 

A párkány hosszának meghatározásakor a következő támpontot is figyelembe vehetjük: ha a kandalló 90 centiméter széles, a párkány ajánlott mérete 120 centiméter; ha a kandalló 105 centiméteres, a párkány 135 centiméteres lehet.

A méretezéskor fontos az is, hogy a párkány fölött elegendő szabad falfelület maradjon a díszeknek vagy a fali dekorációknak, melyekkel teljessé tesszük a dizájnt.

 

HANGOLJUK ÖSSZE A KANDALLÓPÁRKÁNYT A MÁR MEGLÉVŐ DEKORÁCIÓVAL!

Figyeljük meg, milyen stílusban van dekorálva a szoba – modern, tradicionális, esetleg rusztikus? Ha nem szeretnénk a dekorációt megváltoztatni, ügyeljünk arra, hogy a párkány ahhoz illeszkedő stílusban készüljön. Amennyiben a szoba és a többi bútor méretéhez szeretnénk igazodni, a párkányt és a kandallót mindig együttesen, mint egy nagy bútorelemet kezeljük.

 

ÜGYELJÜNK A BIZTONSÁGRA!

A kandalló és a párkány esetében is mindig szem előtt kell tartani a biztonsági előírásokat. Ebben bátran kérhetünk segítséget a szakemberektől. Ne takarjunk el kapcsolókat, villany-gáz vezetéket a párkánnyal! Ne feledjük, a biztonság a legfontosabb!

Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

Kandallótűz varázsa az otthon melege!

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 333-3383
e-mail: balint@kandallo.hu

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..