• 0
    Az Ön kosara
    A kosár üres.

A LEGJOBB ELEKTROMOS KANDALLÓK ÉS LÁTVÁNYKANDALLÓK 2023-BAN

Megjelenés dátuma:
A LEGJOBB ELEKTROMOS KANDALLÓK ÉS LÁTVÁNYKANDALLÓK 2023-BAN

Ha szeretnél egy kis melegséget, egy kis meghittséget csempészni az otthonodba, de nem szeretnél bajlódni sem a pellettel, fával, vagy gázzal, akkor az elektromos kandalló egy igazán remek választás.

Főleg, hogy többféle, különböző típusban is kaphatóak: szabadon álló és betétes kivitelben is, tehát elhelyezheted egy sarokban, beépítheted a falba, vagy betétként használhatod őket egy meglévő, hagyományos kandallóba.

A cikkben igyekeztük olyan elektromos kandallókat összegyűjteni, amelyek szinte bármilyen stílusú (modern, vintage, skandináv) otthonhoz illeszkednek.

Azonban, mielőtt még rátérnénk magukra a termékekre, mindenképp olvasd el a gyors útmutatónkat a kandalló vásárlása előtt.

Elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy az elektromos kandallókat nem lehet elsődleges hőforrásként használni, csak kiegészíő fűtésként. Mindazonáltal rendkívül dizájnosak, és nagyon vonzóvá teszik az enteriőrt.

Az elektromos kandallók előnyei, hátrányai

 

AZ ELEKTROMOS KANDALLÓ ELŐNYEI

Nézzük is meg először az előnyöket!

NAGYON JÓL NÉZNEK KI

Az elektromos kandallók egész egyszerűen szuperül néznek ki, otthonossá, modernné, mégis meghitté varázsolják az enteriőrt.

Különféle méretben, formában és színben kaphatóak, így teljes egészében a lakásod arculatához tudod őket igazítani.

MAGAS ÉLETTARTAM

Az elektromos kandallók élettartama hosszabb, mint más típusú kandallóké, hiszen a lángok nem valódiak és nem igazi tüzelőanyag ég, vagyis sokkal kevésbé korrodálódnak, amortizálódnak az alkatrészek.

KÖNNYŰ BESZERELÉS

A beszerelés egyszerű, és nem igényel szakértelmet, így akár te is villámgyorsan telepítheted. (Kivéve a falba építhető változatok esetében, ott azért lehet, hogy szükséged lesz segítségre.)

A legtöbb készülékhez távirányító is tartozik, amelyekkel nemcsak ki-be tudod kapcsolni a készüléket, de a lángok szintjétől kezdve a hőfokig bezárólag mindent tudsz vele szabályozni.

NEM IGÉNYELNEK KÉMÉNYT ÉS SZELLŐZTETÉST

Az elektromos kandallók nem igényelnek kéményt vagy más, speciális szellőztetést, ami azt jelenti, hogy nem veszítenek hőt rajtuk keresztül. A hagyományos kandallókhoz képest jobban szabályozhatod a hőkibocsátást is.

És, habár az elektromos kandallókat nem arra tervezik, hogy a lakás elsődleges hőforrásai legyenek, de egy kis helyiséget sokkal hatékonyabban fel tudnak fűteni, mint adott esetben egy gázkandalló.

SZINTE KARBANTARTÁSMENTES

Az elektromos áram 99%-ban közvetlenül hővé alakul át, mivel a hő nem távozik sem a kéményen, sem a szellőzőkön keresztül. Az izzó 2-3 évenkénti cseréjét leszámítva karbantartásmentesek, és nincs szükség szakemberekre a karbantartáshoz, sem pedig a beszereléshez.

 

ELEKTROMOS KANDALLÓ HÁTRÁNYAI

Most pedig lássuk a hátrányokat.

NEM ANNYIRA VALÓSÁGHŰ

Nagyon sokan imádják a kandallóban nézni a tüzet, és hallgatni a tűz ropogását, élvezni a kiáradó, kellemes füst illatot (szándékosan nem szagot írtunk, hiszen az zavaró).

Számukra nem ideális választás az elektromos kandalló, hiszen nincsenek valódi lángok, és bizony nem annyira valósághűek, mint az igaziak. Amennyiben viszont igazi lángokat szeretnél, de nem akarsz bajlódni a fával, akkor jó alternatíva lehet a biokandalló.

NEM FŰTENEK FEL EGY NAGYOBB HELYISÉGET

Az elektromos kandallókat nem arra tervezték, hogy ezek legyenek az elsődleges hőforrások, sőt általában csak annyi hőt biztosítanak, mint egy kisebb elektromos hősugárzó.

ÁRAMKIMARADÁS

Nos igen, ahol gyakoriak az áramkimaradások, ott szintén nem a legjobb választás az elektromos kandalló.

NAGYOBB FŰTÉSI IGÉNYNÁL KÖLTSÉGES

Az elszálló áram-és rezsiárak miatt bizony alaposan meg kell fontolnod a vásárlást akkor, ha fűtésként, és nem dizájnelemként szeretnéd használni a kandallót. Amennyiben rendelkezel napelees mini erőművel, bátrabban alkalmazhatod az elektromos árammal való fűtést.

 

KINEK ÉRDEMES TEHÁT ELEKTROMOS KANDALLÓT VÁSÁROLNIA?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy azoknak, akiknek valamilyen okból (például lakásban, panelban élnek) nincs lehetőségük kéményt, szellőzést biztosítani a kandallónak, ugyanakkor szeretnék élvezni a tűz látványát. Azoknak is előnyös lehet, akik egy kisebb helyiséget akarnak befűteni, de nem akarnak favágással bajlódni.

 

A LEGJOBB ELEKTROMOS KANDALLÓK 2023-BAN

Most pedig, hogy megismerted a pro és kontra érveket, nézzük meg az elektromos kandallókat.

Beépíthető elektromos kandalló

TAGU POWERFLAME BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS KANDALLÓ

TAGU Powerflame elektromos kandalló segítségével otthonodban kellemes és meghitt légkört teremthetsz.

A menetrend napi automatikus fűtést biztosít, így beállíthatod, hogy mikor szeretnéd, hogy a kandalló be-és kikapcsoljon anélkül, hogy hozzá kelljen nyúlnod. Sőt, a TAGU Powerflame rendelkezik egy digitális termosztáttal is, amely lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet beállítását, hogy mindig kellemes meleget biztosítson az adott helyiségben.

A TAGU Powerflame kandalló fűtőteljesítménye 1500 W, amely elegendő ahhoz, hogy akár egy 37 négyzetméteres területet is hatékonyan felfűtsön. A csendes hősugárzó technológia garantálja a halk működést, így zavartalanul élvezheted a meleget. A kandallóval ráadásul  lánghatású fűtésre is lehetőséged van.

Az ultra fényes láng effektus különleges atmoszférát teremt az otthonodban, az állítható fényerőnek hála pedig te magad döntheted el, hogy milyen intenzitással szeretnéd a lángokat megjeleníteni.

A kandallóhoz tartozik egy távirányító is, amely még kényelmesebbé teszi a használatát, hiszen a készüléket a kanapéról vagy fotelből is vezérlheted.

A TAGU úgynevezett Nikróm fűtőventilátor technológiával is rendelkezik, amelynek lényege, hogy hatékony hőelosztást biztosítson az adott helyiségben. A termosztát intervalluma 17 °C és 27 °C között állítható, így pontosan meghatározhatod a kívánt hőmérsékletet.

TAGU falra szerelhető, elektromos kandalló

TAGU FRODE FALRA SZERELHETŐ ELEKTROMOS KANDALLÓ

A TAGU Frode egy stílusos és modern megjelenésű elektromos kandalló, amely falra szerelhető, és 1500 W-os teljesítményével akár 37 m²-t is képes felfűteni.

TAGU Frode elektromos kandalló rendelkezik egy digitális kijelzővel, amely lehetővé teszi hogy könnyedén beállítsd a készüléket, a távirányító segítségével pedig egyszerűen és kényelmesen vezérelheted a kandalló egyéb funkcióit.

A digitális termosztát lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet beállítását, hogy mindig kellemes meleget biztosítson a helyiségben. Az automatikus 7 napos fűtési programmal beállíthatod a kívánt időpontokat és hőmérsékleteket, így a kandalló automatikusan be- és kikapcsol a program szerint, amivel jelentős mennyiségű elektromos áramot spórolhatsz.

A "nyitott ablak" érzékelő figyeli a helyiség levegőjét, és automatikusan kikapcsolja a kandallót, ha érzékeli, hogy az ablak nyitva van, amivel szintén pénzt takaríthatsz meg.

Az állítható fényerő segítségével pedig kedvedre szabályozhatod a lángok intenzitását.

A készülék háromféle színben: fehérben, hamuszürkében és bézsben is kapható.

Planika beépíthető/falra szerelhető elektromos kandalló

PLANIKA ASTRO BEÉPÍTHETŐ/FALRA SZERELHETŐ ELEKTROMOS KANDALLÓK

Planika Astro készülék család egy remek, modern megjelenésű elektromos kandalló, amelyet falra szerelhetsz vagy részlegesen/teljesen a falba is süllyeszthetsz attól függően, mi illik jobban a stíludodhoz.

A Planika Astro felülete porszórt acélból készült, fekete színben, amely elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöz a kandallónak. Az acél tartós és könnyen tisztítható, így a hosszú élettartam és a szuper megjelenés garantált.

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..